Topsport parachutespringen
Promotie op grote hoogte

Parachutespringen. U heeft het vast wel eens gezien en zich waarschijnlijk afgevraagd wat ‘die mensen’ bezielt. Misschien werd u ook wel heel enthousiast, maar heeft u het weer naast zich neergelegd. Is het wel zo ver van u verwijderd? We willen u graag onze passie uitleggen en een mogelijke samenwerking voorleggen.

Parachutespringen is één noemer voor ’n sport met veel verschillende disciplines. Het meest bekend, maar daarom nog niet meest spectaculair of in het oog ‘springend’ is het “vrijevallen”. Mensen springen uit het vliegtuig en maken verschillende formaties in de “vrije val”. Ook is er het “skysurfen”, op een soort snowboard door de lucht surfen en het maken van spectaculaire ‘moves’. Ook deze tak van parachutespringen heeft zich in veel aandacht mogen verheugen. 

Onze passie heet “Canopy Formation”. We springen met zijn vieren (plus de cameraman natuurlijk – alles wordt op digitale video vastgelegd) uit het vliegtuig (helicopter, ballon, alles wat voor handen is) en openen direct onze parachute (canopy) en maken een formatie. We ‘zitten’ allemaal boven elkaar. De bovenste ‘stapt af’ en sluit onderaan weer aan. Nog voordat hij aansluit, maakt degene die dan bovenop zit zich klaar om te vertrekken. En dat doen we 20 keer in anderhalve minuut! De spanning en dynamiek ‘springen’ er vanaf.

Omdat we aanzienlijk lager uit het vliegtuig springen dan in andere disciplines en direct onze parachute openen is het spektakel goed te zien en volgen voor het verzamelde publiek en toeschouwers op de grond. Live videobeelden vergroten de zichtbaarheid nog verder. Ziet u uw logo in de parachutes al op de TV de hele wereld overvliegen? Het kan allemaal!

Team CF Teuge heeft na jaren van training een bekende en respectabele internationale status opgebouwd, met als meest recente mijlpaal het verwerven van de hoogste Topsport (A) status bij NOC/NSF. Het team is gestart in 1997 en de samenstelling is over die jaren bijzonder constant gebleven en heeft daardoor 'n enorme progressie doorgemaakt. De leden bestaan uit professionals in hun eigen veld; marketing, handel en ondernemerschap, management, foto- en videografie. Het zijn zonder uitzondering teamleden die hun sporen in de sport, zowel binnen het team als individueel, ruimschoots verdiend hebben. Ze zijn bijvoorbeeld allemaal ‘tandem instructeur’ en mogen dus een sprong maken met een passagier. Met ú of één van uw relaties?

Het team presenteert zich vanaf het begin met een professionele uniformiteit en uitstraling. Kleuren van pakken, uitrusting en parachutes zijn –uiteraard- Nederlands trotse rood-wit-blauw. De naam van het team is opgebouwd uit de naam van onze thuisbasis en onze discipline. We maken de meeste trainingssprongen op onze thuisbasis, Nationaal Parachutisten Centrum Teuge (www.para-teuge.nl), één van de twee professionele centra van Nederland.

Het logo zal nog voor de aanstaande Wereld Kampioenschappen opgefrist worden. Het is nog niet te laat om uw input daarbij mee te nemen… en te profiteren van de (internationale) aandacht van de media.

De mogelijkheden en toepassingen van parachutespringen in de communicatie met uw doelgroepen zijn u wellicht niet bekend, toch zijn ze bijkans eindeloos. Zo komt uw logo letterlijk uit de lucht vallen … Zeker als u ze wilt koppelen aan een persoonlijke ervaring!

Het team heeft tot nu toe op kleinere schaal ervaring opgedaan met sponsoring, meestal in de vorm van materiële ondersteuning. Echter, met de verdere professionalisering van het team en de gevolgen hiervan voor tijdsbesteding en financiën is de grens bereikt van wat het team zelf kan opbrengen. De afgelopen jaren heeft het team zelf ongeveer € 70.000 per jaar ingelegd om het team elk seizoen ‘in de lucht’ te houden. Graag zou het team er nog 'n stapje bovenop doen om nog sneller te kunnen klimmen op de internationale ladder. Daarom is het nu tijd om onze professionele kwaliteiten te koppelen aan de opgedane ervaringen met wensen en doelstellingen van sponsors en de kansen te grijpen die voor beide partijen in het verschiet liggen.

Uiteraard krijgt het team en onze prestaties aandacht van verschillende media. Deze is vanzelfsprekend gebaseerd op de aantrekkingskracht die extreme sporten van zichzelf hebben (schuilt er niet in iedereen een dare-devil?), maar daarnaast ook op de nieuwswaarde van onze prestaties en podiumplaatsen. Daarnaast zullen we als team, op basis van onze professionele achtergrond, actief deze media aandacht gaan zoeken en waar nodig creëren om u als partner de aandacht te geven die u verdient!

Naast media aandacht kunnen we ook een actieve rol spelen bij andere communicatieve uitingen van uw bedrijf. Hierin kunnen we alle belangengroepen van uw onderneming betrekken. Denkt u niet alleen aan uw klanten en leveranciers, maar ook aan beslissers bij de overheid en natuurlijk uw eigen personeel. Wat zijn de mogelijkheden? We kunnen shows op verschillende lokaties verzorgen. Stelt u zich voor dat er enkele parachutisten op uw terrein landen met een vlag van uw bedrijf of folders over de toeschouwers bij een evenement (een officiële opening?) uitstrooien. Wilt u een leverancier, het personeelslid van de maand of uzelf een onvergetelijke ervaring bezorgen? Het kan allemaal met een tandem (duo) sprong met een van onze nationale teamleden! Het is zelfs mogelijk om gebruik te maken van onze foto’s en/of digitale videobeelden voor bedrijfspresentaties, kick-offs of andere evenementen. De expertise van professionele digitale foto en video is binnen het team ruimschoots aanwezig. Een groot deel van wat u op de Nationale en Internationale TV zenders over parachutespringen ziet, komt uit handen van enkele van onze teamleden.

Alles is mogelijk, uw naamsbekendheid kan zo uit de lucht komen vallen. Graag schudden wij u de hand om de mogelijkheden te bespreken. Blue Skies!

Team CF Teuge
Eric, Henny, Jan, John, Malte, Roel en Ronald